OKENSKE POLICE SO OKVIR VAŠEGA DOMA

Zunanje police so poleg barve fasade ena prvih stvari, ki jih opazimo mi ali pa naši obiskovalci. Zato je ključnega pomena, da skrbno premislite za kakšne zunanje in tudi notranje police se boste odločili. Ali se boste odločili za kvaliteto in prestižen videz, ali se boste raje odločili za mogoče na prvi videz cenejše, ampak puste in manj kvalitetne police?

Sploh zunanje police so vsak dan deležne zunanjih vplivov, pa naj bo to sonce, dež, sneg ali pa udarci, zato je granit idealen material za zunanjo uporabo in spada med najkvalitetnejše gradbene materiale. Granit je magmatskega izvora in nastaja, ko se staljena magma počasi kristalizira. Ta se potem pod zemeljsko površino ohladi in nastane kamnina, ki ji rečemo granit. Za okenske police, posebej zunanje, je primeren predvsem zato, ker je skoraj neuničljiv, poleg tega pa minimalno vpija vodo. Drugi zunanji vplivi, kot sta vročina in svetloba, mu ne zmanjšajo življenjske dobe, ker se niti ne zvija, niti ne zbledi. Za čiščenje je enostaven, zato tudi pri okenskih policah z rožami pretirana skrb ni potrebna. Zaradi unikatne sestave razen enostavnega čiščenja ne potrebuje posebnega vzdrževanja in tudi večina čistil je primernih za ta kamen, saj granit ni pretirano občutljiv. Največji plus, ki pa ga granit nudi, je naravna lepota okenskih polic, ki je obenem tradicionalna in moderna, vaši hiši oz. poslovnemu prostoru pa bo dodala prestižen videz. V naši ponudbi najdete ogromno različnih vrst granita in sploh ne dvomimo, da boste med našo ponudbo našli tistega, ki bo idealen za vas.

OKENSKE POLICE IZ MARMORJA

Marmor spada med metamorfne kamnine. To pomeni, da je nastal iz apnenca ali dolomita in se pod visokimi temperaturami in pritiski spremenil v kamnino, ki jo imenujemo marmor. Marmor izhaja iz grške besede marmaros, kar pomeni bleščeč in pri nekaterih vrstah marmorju se res zdi, da se sveti. Ko je marmor pod zemljo se lahko meša z različnimi mineralnimi primesmi. Te minerali dajo marmorju različne barve in pa nenazadnje tudi značilne žile, ki marmorju dajo unikaten vzorec. Okenske police iz marmorja so najbolj primerne za notranjost hiše ali poslovnih prostorov.

NAŠE PREDNOSTI – ZAKAJ IZBRATI GRANITAL

Vse pod isto streho – od izmere do montaže.

Vsa dela, od načrtov do končne montaže opravimo mi, brez posrednikov.

Več kot 70 vrst materialov na zalogi.

V našem skladišču lahko najdete več kot 70 različnih visokokakovostnih materialov, med katerimi lahko izbirate.

Razrez materialov v enem dnevu.

V naši delavnici vam v le enem dnevu razrežemo material na želene dimenzije in vam s tem prihranimo veliko dragocenega časa.

Montaža z brezplačno dostavo

Če se odločite za našo montažo, vam material brezplačno dostavimo.

KAKO IZMERIMO OKENSKO POLICO?

MOŽNA OBDELAVA ROBOV

Granital 1

Granital 2

Granital 3

Granital 4

Granital 5

Granital 6

LASTNOSTI OKENSKIH POLIC

Zunanje police so poleg barve fasade ena prvih stvari, ki jih opazimo mi ali pa naši obiskovalci. Zato je ključnega pomena, da skrbno premislite za kakšne zunanje in tudi notranje police se boste odločili. Ali se boste odločili za kvaliteto in prestižen videz, ali se boste raje odločili za mogoče na prvi videz cenejše, ampak puste in manj kvalitetne police?

Okenske police vam izdelamo iz več kot 50 različnih materialov v 1-2 dneh. Izdelamo vam zunanje okenske police in notranje okenske police po vaših željah in dimenzijah, iz granita ali marmorja. Prav tako nudimo tudi tehnične materiale za izdelavo okenskih polic.

Granitne police ali marmorne police dajejo objektu dovršen videz, njihovo obstojnost pa zagotavljajo naravne lastnosti granitnih okenskih polic oz. marmornih izdelkov. Granitne police niso občutljive na zunanje vplive, s tem pa je njihova življenjska doba izjemno dolga. Granitne police svetujemo za zunanjo in notranjo uporabo, medtem ko marmorne okenske police, svetujemo za notranjo uporabo oz. za notranje izdelke.

Za izdelavo zunanje granitnih izdelkov najpogosteje uporabljamo debelino police 3 cm. Za notranje granitne police pa debelino police 2 cm.

Okenske police vam zaključimo s poljubnim robom z oznakami od okenske police z robom Granital 1, police z robom Granital 2, Granital 3,  Granital 4, Granital 5, Granital 6,  Granital 7. Izvajamo tudi montažo izbranih polic.

KATERE OKENSKE POLICE IZBRATI?

Okenske police lahko definitivno popeljejo vašo hišo ali pa poslovni prostor na naslednji nivo. Ne glede na to, ali boste izbrali marmor ali granit, boste z novimi okenskimi policami zadovoljni. Kamnite police bodo vašemu prostoru dale moderen ali pa tradicionalen videz, saj je kamen večni material, ki nikoli ne gre iz mode. Čimprej nas kontaktirajte prek telefona ali pa elektronske pošte in z veseljem vam bomo svetovali. Preden se boste dokončno odločili za vrsto kamna in vzorec, se bomo podrobno posvetovali in glede na vaše želje in zamisli prišli do okenskih polic, s katerim boste več kot zadovoljni. Poleg tega, pa vam na okenske police ne bo potrebno čakati dolgo, saj vam jih razrežemo v enem dnevu glede na dimenzije in vam jih po želji še brezplačno dostavimo.

DODATNE INFORMACIJE

Pogosta vprašanja:

Kateri kamen je primernejši za zunanjo uporabo – granit ali marmor?

Čeprav bi lahko za zunanje police uporabili tako granit kot marmor, priporočamo da za zunanje površine uporabite granit. Granit je namreč trdnejši in bolj obstojen kot marmor. Njegovo prednost prepoznamo po dejstvu, da se granit uporablja tudi za tlakovanje javnih površin, ki so vsakodnevno zelo obremenjene. Tu ne gre zanemariti dejstva, da tudi marmor lahko uporabite za zunanje okenske police, ampak s tem se življenjska doba police zaradi zunanjih vplivov lahko zmanjša.

Ali je za notranje okenske police bolj primeren granit ali marmor?

Tako granit kot marmor sta odlični izbiri za notranje okenske police. Seveda je granit bolj trden, ampak ker v notranjosti zunanjost ne vpliva preveč na kamen, je tudi marmor odlična izbira. Tu najbolj pride v poštev vaš osebni okus in opremljenost notranjosti hiše oz. poslovnega prostora.

Zakaj se odločiti za granitne ali marmorne okenske police ?

Obstojnost. Čeprav so okenske iz ostalih materialov morda na prvi pogled cenejše, pa morate v zakup vzeti dejstvo, da okenske police iz cenejših materialov niso obstojne. To pomeni, da jih bo v prihodnosti potrebno večkrat menjati in na koncu se velikokrat zgodi, da je na koncu cena takih okenskih polic višja.

Glavne razlike med marmorjem in granitom?

Oba materiala sta kamna, res pa je, da se v nekaterih stvareh tudi razlikujeta. Marmor je v primerjavi z granitom bolj mehka kamnina. Zaradi tega ja lažji za obdelavo. To pa je tudi razlog, da ni tako odporen na vse zunanje in ostale dejavnike. Tudi pri vzdrževanju je marmorju potrebno nameniti več pozornosti kot pa granitu, ki je po lastnostih bolj trd in trpežen.

Kamnoseštvo Granital - Cesta v Log 16 - +386 41 765 308
Pokličite nas!